بررسی مشکلات درمانگاه “مریانج” به عنوان مهمترین زائرسرای استان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مریانج و به نقل از نافع، “مریانج” یکی از مهمترین شهرهایی است که در سه سال گذشته پذیرای زائران اربعین حسینی بوده و تعداد زیادی از زائران در مسیر حرکت به سمت مهران در آن توقف می کنند.

این شهر کوچک به دلیل داشتن پیشینه تاریخی و مذهبی بسیار زیاد همواره در برگزاری برنامه های دینی به ویژه عاشورا و محرم در استان همدان و کشور شاخص بوده است.

تدین و ولایت مداری مردمان این شهر عاشورایی تا اندازه ای است که در سه سال اخیر و همزمان با حضور خیل بزرگ عاشقان حسینی از ایران در راهپیمایی بزرگ اربعین به صورت خودجوش اقدام به ایجاد زائرسرا و پذیرایی از زائران کرده که ظرفیت پذیرایی و اسکان ۵ هزار نفر را به صورت روزانه دارد.

مردم شهر مریانج سه سال است که پیش از هر نوع ابلاغ و اعلام دولتی و جلوتر از سایر گروه های مردمی در استان تلاش کرده اند تا با برپایی موکب در میدان کربلا و مسیر عبور خودروها به پای بوسی زائران کوی دوست رفته و در داخل شهر نیز با اطعام و اسکان به پذیرایی از آن ها کمر همت بسته اند.

اهمیت این شهر در استقبال از زائران اربعین تا اندازه ای است که چندی پیش فرماندار همدان در جلسه هماهنگی اسکان و پذیرایی زائران اربعین بر لزوم تجهیز و تقویت درمانگاه شبانه روزی آن تأکید کرد و گفت: برای امسال یک ایستگاه بهداشت در شهرهای مریانج و جورقان نیاز است.

علی تعالی افزود: مرکز بهداشت امام علی (ع) مریانج که به صورت شبانه‌روزی خدمات ارائه می‌دهد باید برای ایام اربعین تقویت شود.

حبیب ا… موسوی بهار، رئیس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی نیز چندی پیش در گفتگو با یکی از رسانه ها اعلام کرد که ارائه خدمات در درمانگاهها و داروخانه‌های در مسیر تردد زائران به ویژه درمانگاه شهر مریانج در اولویت قرار دارد.

تأکید مسئولان استان برای تقویت این مرکز درمانی که علاوه بر مریانج، ۴ روستای مسیر امامزاده کوه را نیز پوشش می دهد درحالیست که هنوز و باوجود حضور بسیاری از زائران از چند روز گذشته در این شهر هنوز هیچ اقدامی انجام نشده است.

درواقع نه تنها برای اربعین که در طول سال نیز درمانگاه شبانه روزی و خیرساز شهر مریانج که پیش از انقلاب اسلامی به همت یکی از اهالی به نام مرحوم “حاج حبیب‌ا… نایینی” و فارغ از کمک های دولتی ساخته شده از کمترین امکانات درمانی بی بهره است.

این درمانگاه دارای مشکلات متعددی است که موجب نارضایتی مراجعان شده و مردم خواستاررسیدگی به آن ها از مسئولان استان و شهرستان هستند.

تخت‌های غیر استانداردی که حتی پتو هم ندارند!

“احمد.م” ساکن یکی از روستاهای اطراف شهر مریانج گفت: امکانات این درمانگاه بسیار کم است به طوری که وقتی دو مریض در حال دریافت سرم باشند اگر مریض سوم اضافه شود تخت کافی وجود ندارد.

وی ادامه داد: تخت که هیچ حتی بالش و پتو برای هر دو تخت وجود نداشته و تخت ها نیز استاندارد نیست و بیمار دچار درد کمر می شود.

“م.قادری” ساکن مریانج نیز گفت: دوسه باری در روزهای تعطیل و جمعه ها به این مرکز مراجعه کرده ام، اما هر بار پزشک نداشته است.

وی اضافه کرد: برخی پزشکان این مرکز نیز تجربه کافی نداشته و نمی توانند نوع بیماری را برای ارجاع به پزشک متخصص تشخیص دهند که این گاهی بیماران را تا مرز مرگ نیز برده است.

قادری تصریح کرد: نمی دانم چرا پزشکان کم تجربه برای این مرکز فرستاده می شوند درحالیکه تنها مرکز درمانی دولتی در این منطقه است.

“فاطمه.مرادی” نیز با گلایه از کمبود پزشک بیان کرد: صبح ها به ویژه در فصل سرما، مراجعه به این مرکز زیاد است وپزشک کم  و هر بار باید ساعت ها در صف بایستیم تا نوبتمان شود.

وی ادامه داد: حجم زیاد بیماران موجب شده تا پزشکان نتوانند به طور مناسب به بیماران رسیدگی کنند.

مرادی با تشکر از پزشکان و کارکنان دلسوز درمانگاه مریانج اظهار کرد: یکی از پزشکان خانم این مرکز درست به وظایف خود عمل نمی کند و احساس می شود که از بیماران واهمه دارد زیرا ماسک بر صورت، پشت میز نشسته و آن ها را به درستی معاینه نمی کند.

“علی.ب” ساکن شهرک زیبا نیز گفت: یک بار برای مشکلی به صورت اورژانسی نیاز به آزمایش داشتیم، اما گفتند که آزمایشگاه درمانگاه تنها در نوبت صبح و آن هم برای چند مورد جزئی فعال است و آزمایش های ساده را هم انجام نمی دهد.

نبود پزشک به تعداد کافی در روزهای عادی در برابر حجم بالای بیماران، نبود فضای بستری موقت برای تزریق سرم، حضور نداشتن پزشک در برخی ساعات روزهای تعطیل و محدودیت زمانی و امکانات آزمایشگاه برای انجام آزمایش های اضطراری، واقعیتی غیرقابل انکار و زخمی است که سال هاست در سینه مردم جاخوش کرده و مرهمی برای آن نیست.

از مشکلات این درمانگاه در طول سال که بگذریم بهتر است تصور کنیم اگر قرار باشد این مرکز درمانی کوچک با همین امکانات محدود به زائران اربعین- به ویژه در مسیر برگشت که گرفتار سرما و بیماری می شوند- نیز رسیدگی کند چه شرایط بحرانی و سختی پیش خواهد آمد!؟

علوم پزشکی: درمانگاه مریانج هیچ کمبودی ندارد!

علی تعالی، فرماندار همدان در پاسخ به خبرنگار “نافع” می گوید: نزدیک ۲۰ روز است که به اداره بهداشت شهرستان و دانشگاه علوم پزشکی استان نامه برای تقویت مرکز درمانی مریانج و خدمت رسانی به زائران اربعین از طرف فرمانداری نامه ارسال شده است.

حبیب ا… موسوی بهار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز در گفتگو با “نافع” از آماده باش بیمارستان ها و مراکز بهداشتی، درمانی استان برای اربعین خبر داد و افزود: دو پایگاه درمانی نیز در میدان کربلا و ورودی شهر مریانج و پلیس راه قدیم بهار-همدان مستقر می شود.

وی درباره مشکلات درمانگاه شبانه روزی شهر مریانج نیز بیان کرد: این مرکز هیچ کمبودی ندارد.

در پایان باید گفت امید است مسئولان استان همدان در مدت زمان اندک باقیمانده بتوانند امکانات و مقدمات لازم برای پذیرایی، درمان و اسکان زائران اربعین به ویژه در زمان برگشت را فراهم کند زیرا ممکن است مانند سال گذشته برودت هوا و بارش برف مشکلاتی را به همراه آورد.

همچنین شایسته است که مسئولان علوم پزشکی و فرمانداری این روزها سری به درمانگاه مریانج زده و از نزدیک بررسی کنند که آیا این درمانگاه مطابق با استانداردهای لازم برای خدمات دهی به ۲۰ هزار نفر جمعیت این شهر و روستاها و مناطق اطراف هست یا خیر.

گزارش از سمیه مظاهری

انتهای پیام/

نوشته های مرتبط