کوچه‌ای گِلی تا آسمان! وقتی «عشق» می‎بارد!

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مریانج و نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، هفته دفاع مقدس بهانه‌ای شد تا به سراغ شهری برویم که حماسه آفرینند، از گسترده همدان تا سه تیغ الوند سرافراز تا دلتای روح‌فزای امامزاده کوه، از دشت‌های لاله‌های معطر تا کشت‌زارهای طلایی شهر مریانج؛ همانجا که مردمانش سینه چاک همیشه عاشق حسین(ع) هستند و خواهند ماند.

بی‌حکمت نیست که زائران حسین(ع) از روی شانه‌های همین شهر باید به کربلا بروند، شهری با مردمانی ساده، صمیمی و باصفا و مردانی با عزم آهنین…آری! شهر مریانج مقصد ماست، شهری گاهواره ۱۶۳ کبوتر سینه سرخ شهید!

مردم مریانج همه عملیات‌ها را می‌شناسند، چون شانه‌هایشان با شهیدان همه عملیات‌ها آشناست؛ رمضان، قراویز، سرپل، والفجر، فتح‌المبین و آه، کربلا …

جای جای غرب و جنوب غرب قهرمان زمزمه مردان خدا از این دیار است زیرا این لاله‌های عاشق سینه‌چاک پرورده دامان زنان پاک‎سیرتی است که لحظه‌ای کاروان کربلا را از یاد نبردند و اینک داغ ۱۶۳ لاله پرپر بر سینه دارند.

اصلاً گردان عشق، گردان ۱۵۴ حضرت علی‌اکبر با این شهر همزاد است؛ بسیجیان این شهر عاشق‌اند و همه غیور و آماده‌اند چون کوه الوند.

شهری کوچک و این همه شهید در این کشور لاله پرور کم مثال است و شاید بی‌مثال؛ ۱۶۳ شهید، ۱۶۳ ستاره، ۱۶۳ دشت امید، ۱۶۳دشت لاله، آنها نام‌هایشان در آسمان آشناتر است و نامی‌تر، لاله‌های سرخ از جنس آب و آیینه.

هر صبح و شام نوای ملکوتی اذان از گلزار شهدای این شهر در هاله‌ای از نور به آسمان عروج می‌کند تا حلقه اتصال زمینیان و عرشیان باشد.

کوچه پس کوچه‌های گلین و فراخش، مسجد جامع‌اش، همه صدای گام‌های آشنا شهیدان را در گوش دارد و باید به کوچه‌ای برویم که ۳۰ پروانه شهید دارد، آنها در زمین همه همسایه بودند و در آسمان هم‌خانه، آیا هیچ کجای دیگر سراغ داری چنین‌ کوچه‌ای!؟

در همین کوچه سه همسایه دیوار به دیوار سه حسین داشتند که حالا هر سه آنها شهیدند، حسین زاغه‌ای، حسین مظاهری و حسین فرهادی؛ همسایگانی بودند که امروز در آسمان هم‌خانه شده‎اند.

 

 

دیوارهای ساده و گلی این کوچه با شهیدانش قطعه‌ای از آسمان است که این گونه ۳۰ پروانه عاشق و قریب به ۳۰۰ ایثارگر را روانه جبهه‌ها کرده است.

هشت سال دفاع مقدس گواهی می‌دهد که مردان این کوچه برای دفاع از اسلام در شهر نبودند و زن‌هایش و پیرهایش نیز تمام زندگی خود را برای پشتیبانی از رزمندگان، وقف کرده بودند.

در این کوچه پنج خانواده دو شهید و یک خانواده سه شهید هستند که فرزندان خود را تقدیم اسلام و انقلاب کردند تا خم به ابروی رهبر زمان خود نبینند، به راستی آنان که رفتند کاری حسینی کردند و حال آیا ما بازماندگان کاری زینبی می‌کنیم؟!

در این کوچه که قدم می‌ز‌نی ابتدای تمام پس‌کوچه‌ها و دالان‌هایش تصاویر شهدا را دارد و مردمانش هنوز با خاطرات آن دوران زندگی می‌کنند.

مادری در این کوچه هست که سالهاست به امید رسیدن فرزندش، بعد از نماز صبح، سماور را روشن کرده و یک استکان چایی هم برای محسنش در آن سوی سفره کوچکش می‎گذارد و سپس تمام دالان منتهی به خانه را آب و جارو می‌کند و از کنار در خانه منتظر رسیدن فرزندش می‌شود و این کار ۳۰ ساله اوست.

پدری هم هست که هر روز برای رسیدن خبری از فرزندش انتظار می‌کشد و خم به ابرو نمی‌آورد زیرا معتقد است که محمدهادی خودش را فدای ارزش‌هایش کرده و این کار ناراحتی ندارد.

این کوچه سردار بی‌نظیری هم دارد، معلم عشق، فرمانده غیور، مرد رمضان و شهید عملیات رمضان، آری علیرضا را می‌گویم، همرزم شهیدان همدانی، مظاهری، شهبازی.

علیرضا حاجی‌بابایی از دامن همین کوچه به خدا رسید و سال‌ها در لشگر ثارالله کرمان در کنار حاج قاسم سلیمانی مردانه جنگید و در نهایت نام لشگر تازه تاسیس همدان را انصارالحسین(ع) پیشنهاد داد و در عملیات رمضان جانانه شهید شد.

 

 

شهید حبیب‎الله کمالیان، شهید حمیدرضا عبدی، شهیدان مرتضی و مهدی مریانجی، شهید حسین زاغه‌ای، شهید حسین و حاج اصغر فرهادی، شهیدان حسین و اشرفعلی مظاهری، شهیدان میرزآقا و ذبیح‌الله مریانجی، شهید عزیزالله احمدی، شهید حمید مریانجی، شهیدان علیرضا و ابوالقاسم حاجی‌بابایی، شهید عزیزالله قادری، شهید هاشم محمدی، شهید حمیدرضا سلیمانی، شهید نایبعلی معصومی، شهید ذبیح‌الله سبزی، شهید مهدی بهروز، شهید داود حیدری، شهیدان امیر، مهدی و منصور عباسی، شهید محسن خان‌محمدی، شهید نصرت‌الله چایانی، شهید رمضانعلی عزیزی، معصومعلی تیموری و شهید محمدهادی جانی‎پور، ۳۰ شهید و ۳۰ پروانه و ۳۰ کبوتر سبکبال این کوچه هستند.

مردان کوچه‌ای کوچک با دلهایی بزرگ

یکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس از اهالی کوچه سنگ بزرگ با اشاره به شهدای این کوچه اظهار کرد: این کوچه واقعاً قطعه‌ای از بهشت است زیرا مردمان این کوچه برای دفاع از اسلام و میهن خود از همه چیزشان حتی فرزندان خود گذشتند.

حمید محمدی ادامه داد: این کوچه در ایران کم‌نظیر و شاید بی‌نظیر باشد که شهدای بی‌شماری را در دامن خود پرورش داده است.

وی اضافه کرد: این محله در گذشته به نام “سنگ بزرگ” در بین مردم شناخته می‌شد که علت نامگذاری آن به سنگ بزرگ این بود که در نیمه‌های آن کوچه جایی که امروزه حسینیه ابوالفضلی(ع) واقع است سنگ گرانیتی بسیار بزرگی قرار داشت و آن محله مسیر ارتباطی روستای چشمه‌قصابان و اوزنان بود.

این رزمنده دفاع مقدس تصریح کرد: محلات قدیمی مریانج امروزه هر کدام مزین به نام یکی از شهدا و علما هستند و نام این کوچه نیز به مرور زمان تغییر پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: این کوچه دارای دالان‌ها و بن‌بست‌های زیادی است که تمام این معابر مزین به نام شهدای همین کوچه است.

 

 

محمدی افزود: البته به مرور زمان خانواده‌های شهدای این کوچه در دیگر محله‌های مریانج سکونت گزیده‌اند اما همچنان در ایام محرم تمام اهالی قدیمی آن در حسینیه ابوالفضلی(ع) گرد هم می‌آیند تا برای سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) عزاداری کنند و یاد شهدا را گرامی بدارند.

وی یادآور شد: این کوچه علاوه بر تقدیم ۳۰ شهید در دوران دفاع مقدس، قریب به ۳۰۰ ایثارگر را نیز روانه جبهه‌ها کرده بود که شاید در برهه‌های مختلف دوران دفاع مقدس مردان این کوچه برای دفاع از میهن خود در جبه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشتند.

این جانباز دفاع مقدس این کوچه را یکی از پایگاه‌های اصلی پشتیبانی مردمی دانست و گفت: مردم مریانج در طول دفاع مقدس این شهر را به عنوان یکی از پایگاه‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی و اسکان رزمندگان کرده بودند.

وی بیان کرد: زنان، کودکان و پیران این کوچه در غیاب فرزندان خودشان پایگاه عظیمی را برای جمع‌آوری کرده بودند و همگام با دیگر مردم مریانج در سنگر کمک‌رسانی به جبهه‌ها تلاش می‌کردند.

محمدی ادامه داد: این کوچه شاید کوچک باشد اما مردمانی با دلهایی بزرگ دارد که رشادت‌های آنان همچنان ادامه دارد.

وی از ایجاد بزرگترین پایگاه اسکان و پذیرایی زائران اربعین حسینی در این محله خبر داد و افزود: در عصر حاضر اوج دلداگی مردم مریانج با فرهنگ ایثار و شهادت در ایام اربعین بیشتر نمایان‌گر است زیرا با توجه به قرار گرفتن این شهر در مسیر کربلا باعث شده است که مساجد، حسینیه‌ها و منازل مردم هر شب میزبان زائران حسین(ع) باشد.

این رزمنده دوران دفاع مقدس و از اهالی این کوچه ادامه داد: این حرکت نوین که از حسینیه ابوالفضلی(ع) مریانج شکل گرفته است که در این ایام روزانه قریب به ۳ هزار نفر را اسکان و پذیرایی می‌کند و این در حالی است که بیش از نیمی از مردم مریانج برای شرکت در همایش عظیم اربعین حسینی در کربلا حضور دارند.

محمدی خاطرنشان کرد: فرهنگ مردمان این شهر و این کوچه با فرهنگ ایثار و شهادت که برگرفته از مکتب عاشوراست، گره خورده است و این نهضتی است که نیاکان ما سینه به سینه آن را به ما رسانده‌اند.

نوشته های مرتبط