مدیر آتش نشانی مریانج، با اعلام مطلب فوق افزود: دلایل این آتش سوزی هنوز مشخص نشده، برخی از علت انسانی آن خبر میدهند.
جعفر رنجبر، تصریح کرد: بلافاصله بعداز تماس مردم با سامانه ۱۲۵ به محل مورد نظر حرکت کردیم و پس از مشاهده حجم زیاد آتش سوزی از ایستگاههای آتش نشانی شهرک الوند و شهرک مدرس درخواست کمک کردیم.
وی ادامه داد: همچنین طبق قانون موضوع را بلافاصله با محیط بانان سازمان محیط زیست درمیان گذاشتیم و یک اکیچ امدادی نیز از سوی این سازمان به محل مورد نظر ارسال شد.
مدیر آتش نشانی مریانج بیان کرد: گسترده آنش سوز به حدی بود که کارکنان خدمات شهری مریانج در قالب ۲ اکیپ ۱۰ نفره به منطقه اعزام شدند تا به وسیله پارو آتش خفه کن از گسترش آتش جلوگیری نمایند.
وی اضافه کرد: در نهایت بعداز ۳ ساعت تلاش جمعی حدود ۵۰ نفر از ماموران آتش نشانی مریانج، همدان، منابع طبیعی و خدمات شهری شهرداری مریانج، این آتش به طور کامل مهار شد و در نهایت پس از اطمینان پیدا کردن از خاموشی کامل، محل مورد نظر ترک شد.
رنجبر تاکید کرد: متاسفانه این دومین آتش سوزی پوشش گیاهی کوه است که در سالجاری رخ داده و نخستین آتش سوزی جمعه هفته گذشته در منطقه روستای سولان اتفاق افتاد.
وی با ذکر اینکه در ۹۵ درصد از آتش سوزیها عامل انسانی مقصر است گفت: بیشتر آتش سوزی های عمدی بوده و افراد دانسته و از روی آگاهی دامن طبیعت را به آتش می کشند.
مدیر آتش نشانی مریانج تاکید کرد: افزایش بارندگی موجب افزایش پوشش گیاهی در مراتع و کوهها میشود و در نهایت بعداز اتمام فصل بارش و تشدید هوای گرم در منطقه باعث خشک شدن حجم زیادی از پوشش گیاهی میشود و یک کبریت بین این گونه های گیاهی همانند باروت عمل می کنند.
این مسئول افزود: آتش سوزی در مراتع موجب از بین رفتن گونه های گیاهی، جانداران، موجودات زنده ذره بینی، از بین رفتن پوشش گیاهی، افزایش سرعت فرسایش خاک، بیابانی شدن منطقه و در نهایت بروز پدیده گرد و غبار می شود.
وی خاطرنشان کرد: از همه شهروندان و گردشگران تقاضامندیم که در روزهایی که در دامن طبعیت به خصوص بوستان جنگلب الوند حضور دارند از روشن کردن هرگونه آتش خودداری نموده تا شاهد بروز چنین صحنههایی نباشیم.
انتهای پیام/