محسن معصوم علیزاده در جمع نمازگزاران مسجد جامع مریانج ضمن تبریک به مناسبت دهه مبارک فجر گفت: مشکلات اقتصادی موجود در سال جاری و تاثیراتش بر روند کاری شهرداریها مشکل ساز شد زیرا شهرداریها نهادهای خودگردانی هستند که باید از محل مشارکتها مردمی اعتبارات خود را جذب کنند.
وی ادامه داد: در سالجاری به دلیل رکودهای اقتصادی و تاثیرات آن بر شهروندان، به خوبی روند ساخت وسازها در کشور انجام نشد و بطبع نیز درآمد شهرداریها در سراسر کشور کاهش پیدا کرد.
شهردار مریانج تصریح کرد: بودجه سال ۹۴ شهرداری مریانج شصت و پنج میلیارد ریال بود که با تلاش صورت گرفته نیمی از آن تحقق پیدا کرد و همین امر باعث شد تا در اجرای پروژهها با مشکل روبرو شویم.
وی نبود منابع را مانع تعطیلی پروژهها عمرانی ندانست و افزود: اغلب پروژههای عمرانی که برای سال ۹۴ مصوب شده بود را انجام دادیم ولی به دلیل همین کمبود منابع روند کندی در پیش گرفت ولی هرگز موجب تعطیلی نشد.
علیزاده ادامه داد: در سال گذشته مصوب شده بود که شهرداری قریب به ۷ هزار تن آسفالت را در سطح معابر پخش کند که خوشبختانه موفق شدیم این کار بزرگ را که در طول تاریخ مریانج بی سابقه بود را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: البته سعی ما در مجموعه شهرداری و شورای اسلامی دوره فعلی بر این است که قبل از اتمام دوره معابر مریانج را روکش آسفالت کنیم زیرا معابر هری سالهاست که فرسوده مانده است.
شهردار مریانج یادآور شد: در سال ۹۴ پروژههای خوبی را به اتمام رساندیم که شاید یکی از مهمترنی آنها تعریض و اسفالت بلوار گلزار شهدا بود که مسیر مریانج به شهرک الوند را بازگشایی شد و دست اخر نیز از المان میدان ولایت رونمایی کردیم تا این طرح ویژه نیز برای اولین بار در استان مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: این مسیر تعریض، زیرسازی، آسفالت و روفوژ بندی شد که در این بلوار نیز دست به یک ابتکار جدید زدیم و المانهایی از سنگ را طراحی کردیم تا تمثال سرداران شهید مریانج را در آن نصب کنیم.
علیزاده بیان کرد: البته قرار بود که تمثال مبارک شهدا در سالجاری در المانها نصب شود که به دلیل کمبود منابع آن را به سال آینده موکول کردیم و سردرب گلزار شهدا را نیز در سال ۹۵ اجرایی خواهیم کرد.
وی یکی دیگر از پروژههای مهم سال ۹۴ را تکمیل فازهای ۲ و ۳ بوستان شورا، عنوان کرد و افزود: ااحداث این بوستان ۲ هکتاری در ۴ فاز پیشبینی شده بود که در سال ۶۴ نیز فازهای ۲ و ۳ آن به اتمام رسید و در سال آینده نیز فاز نهایی و عملیات فضای سبز آن نیز به پایان خواهد رسید تا هدیه خوبی به شهروندان در سال ۹۵ بدهیم.
شهردار مریانج خبر از تکمیل پروژه چهار هزار متری تجاری این شهرداری در سال ۹۵ داد و تاکید کرد: این پروژه تجاری در ابتدای بلوار شهیدان عباسی واقع شده است که تا به امروز از رشد ۲۰ درصدی برخوردار است.
وی اضافه کرد: تکمیل این پروزه اعتبار زیادی را در بر خواهد داشت که سعی ما بر آن هست که در سال ۹۵ یا نهایتاً در ابتدای سال ۹۶ آن را به مرحله بهرهبرداری برسانیم.
مهندس علیزاده بهسازی باند کندرو بلوار ارتش، جدول کاری و زیر سازی در نقاط مختلف شهر، تعریض کوچهها قدیمی، اضافه شدن ۲۶۰ قبر جدیددر قالب دو طبقه در آرامستان، همکاری در اصلاح هندسی جاده مریانج به حیدره، همکاری در اتصال فاضلاب مسکن مهر به شبکه اصلی شهر، تکمیل سکوی دفع زباله و… را از دیگر اقدامات مهم عمرانی در سال ۹۴ مریانج دانست.
نحول در فضای سبز
شهردار مریانج تحول در فضای سبز شهری را نیز از دیگر اقدامات این شهرداری در سال ۹۴ عنوان کرد و گفت: در کی ابتکار جدید بر آن هستیم تا گونههای گیاهی مریانج را تغییر دهیم.
وی ادامه داد: از همین رو در حال آزمایش چندین گونه جدید هستیم تا در صورت سازگاری با آب و هوای منطقه، نسبت به پرورش این گونهها اقدام کنیم.
علیزاده اضافه کرد: ۸۰ درصد گونههای گیاهی کاشته شده در شهر را در گلخانه مرکزی شهرداری کشت کرده و مابقی نیاز خود را از بیرون خریداری میکنیم.
وی یادآور شد: در سالجاری قریب به ۲۰ هزار بوته گل و ۳ هزار درخت در سطح شهر کاشته شد که در سال ۹۵ نیز به دنبال توسعه پایدار فضای سبز در سطح شهر هستیم.
شهردار مریانج نسبت به وضعیت آبیاری فضاهای سبز مریانج اظهار داشت: در سال جدید با توجه به کمبود آب به دنبال آن بودیم تا آبیاری فضاهای موجود سبز را مکانیزه کنیم.
وی ادامه داد: به همین منظور ابتدا بلوار ۸۵ متری ارتش زیر شبکه آبیاری مکانیزه رفت و در حال حاضر نیز آبیاری فضای سبز این بلوار به وسیله آن آبیاری میشود.
وی این کار را باعث صرفه جویی در آب دانست و گفت: با انجام این کار ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد، زیرا هدر رفت آن به نسبت آبیاری دستی و ماشینی تقریباً صفر میباشد.
مهندس غلیزاده بیان داشت: در سال آینده نیز قصد داریم تا دیگر بلوارهای موجود در سطح شهر را به ترتیب اولویت بندی زیر اجرای این طرح ببریم.
وی با بیان اینکه شناسنامهدار شدن درختهای مریانج در دستور کار قرار گرفته، گفت: داشتن اطلاعات جامع در خصوص فضای سبز یکی از نیازهای اصلی برای برنامهریزی در مقطع کنونی است زیرا حفظ سلامت و زیبایی فضای سبز لازمه هر شهری است.
شهردار مریانج ادامه داد: برای جلوگیری از صدمه زدن و قطع بیرویه درختان باید سریعتر درختان مریانج را پلاککوب کنیم و طبق برنامهریزیهای انجام شده، به زودی برای هر درخت، شناسنامهای تشکیل و اطلاعات کامل آن همانند نوع، سن، موقعیت مکانی، ارتفاع، وضعیت سلامت، درگیری با شبکه برق، نحوه آبیاری و سایر مشخصات ثبت و پلاککوبی درختان انجام خواهد شد.
در حوزه شهری نیز به خواستههای خود رسیدیم
مهندس محسن معصومعلزاده بیان کرد: در حوزه شهری روزانه قریب به ۸۰ هزار متر مریع توسط نیروهای زحمتکش شهرداری نظافت میشود.
وی ادامه داد: مأموران جمعآوری زباله شهری مریانج روزانه نزدیک به ۲۰ تن زباله خانگی و صنعتی را از چهار هزار واحد جمعآوری میکنند.
شهردار مریانج بیان کرد: با توجه به اینکه مریانج در ناحیه صنعتی قرار گرفته است نیمی از زبالههای موجود کارگاهی هستند.
وی از نصب ایستگاهها جدید اتوبوس در سال ۹۴ خبر داد و افزود: طبق الگو برداری که از ایستگاههای اتوبوس شهرهای تهران و تبریز انجام دادیم تمام ایستگاهها شهری مریانج نوسازی کزدیم که در نوع خود بسیار جالب است.
علیزاده ادامه داد: در این سال قریب به سه هزار واحد مسکونی و تجاری در سطح شهر را دارای پلاک پستی کردیم و معابر شهری و خیابانها را نیز با توجه به علائم ترافیکی رنگ آمیزی کردیم.
وی یادآور شد: یک دستگاه کامیون، دو دستگاه وانت و یک دستگاه خودرو آتشنشانی را نیز به ناوگان حمل و نقل شهرداری اضافه کردیم تا بتوانیم به شهروندان بهتر خدمت رسانی کنیم.
شهردار مریانج از اجرای طرح تابلو شهدا در ابتدای معابر خبر داد و تصریح کرد: برای اولین بار در استان همدان کوچههایی که مزین به نام شهدا بود را شناسایی و نسبت به نصب تابلو تمثال آن شهید اقدام کردیم که سپس دیگر شهرداریهای استان از جمله شهر همدان از این کار ما الگو برداری کردند.
در بعد فرهنگی گامهای خوبی برداشته شد
مهندس علیزاده گفت: در حوزه فرهنگ توانستیم به موفقیت های خوبی برسیم که شاید مهمترین آنها انشار چندین کتاب مختلف بود.
وی ادامه داد: مریانج نقش بی بدیلی در دفاع مقدس داشت و ما برای معرفی این نقش به نسل فعلی، چاپ مجموعه کتاب علمداران را در دستور قرار دادیم که خوشبختانه اولین کتاب تاریخ مریانج نیز چندی پیش رونمایی شد و دومین کتاب دفاع مقدس نیز به زودی رونمایی خواهد شد.
شهردار مریانج خبر از رونمایی کتاب تاریخ مریانج داد و افزود: گروهی از تاریخ شناسان مریانج به سرپرستی استاد مظاهری تاریخ کهن این شهر را تدوین و آماده چاپ شده است.
وی بیان کرد: همچنین زندگی سرداران مریانج را در قالب مستند در حال ساخت هستیم که تا به امروز زندگی دو سردار شهید حبیب مظاهری و علیرضا دهقانی ساخته شده است.
مهندس علیزاده خاطرنشان کرد: باید از زحمات تک تک اعضای شورای اسلامی شهر تشکر کنم زیرا اکر حمایت آنها نبود نمیتوانستیم با موفقیت سال ۹۴ را پشت سر بگذاریم.