به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مریانج، در جلسهای که به منظور بررسی وضعیت مسکن مهر مریانج در چند روزه گذشته برگزار شد تصمیمات خوبی اتخاذ شد.
در این جلسه مقرر شد تا کارشناسان رسمی شهرداری، انبوهساز، متقاضیان و بنیاد مسکن برای بررسی موضوعات مورد بحث تشکیل جلسه داده و نظر نهایی خود را برای اعمال شدن، اعلام کنند.
پس از عقد قرارداد با پیمانکار، با گرانی شدید مواجه شدیم
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با اشاره به این موضوع گفت: در روز اول، مبنای کار در مریانج به طوری پیش رفت که زمینهای واگذاری شده را خود مردم بسازند تا شاهد بروز چنین مشکلاتی نشویم.
حسن ظفری ادامه داد: به هر حال این تصمیم با مخالفت خود مردم همراه شد و ثمره کار آن این شد که پیمانکار این پروژه را ساخته و تحویل مردم دهد.
وی گرانی مصالح را یکی از دلایل تأخیر در اجرای پروژه دانست و بیان کرد: به طور مثال در روزی که قرارداد ما با پیمانکار منعقد شد آهن کیلویی ۸۰۰ تومان بود اما به یکباره بعد از عقد قرارداد این مقدار به هر کیلو ۳ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.
وی تصریح کرد: همین امر باعث غیرفعال شدن پروژه شد که بعد از ورود این ادارهکل و تصحیح قرارداد، این پروژه از نیمهفعالی به حال فعال رسید.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان یادآور شد: تمام تلاش ما بر این بود که پروژه را هر طوری که شده در دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسانیم که شرایط مالی و شرایط جوی اجازه این کار را به ما نداد.
وی اضافه کرد: این پروژه میتواند در اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسد اما نیازمند کمک همهجانبه مردم است تا بدهیهای آن پرداخت و مراحل تحویل فرا برسد.
ظفری افزود: مشکلات پیش آمده در بحث مخارج اضافی پیمانکار باید در یک کمیته تخصصی بررسی شود تا نتایج آن به مردم بازگو شود.
وی با بیان اینکه وظیفه ما نظارت بر این پروژه است و ما تمام اخطارها و اعلامها را به پیمانکار انجام دادهایم، خواستار توجه به این امر شد.
باید به مردم حسن نیت نشان داده شود
معاون عمرانی فرماندار همدان نیز با اشاره به مشکلات این پروژه اظهار کرد: مردم نسبت به زمان تحویل بدبین شدهاند و باید شرایطی رقم بخورد که مردم حسن نیت مجریان را متوجه شوند.
حسین افشاری ادامه داد: مشکلات پیش آمده بین پیمانکار و مردم بر سر مسائل مالی است که باید هرچه زودتر برطرف شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه هر واحد ۶ مترمربع اضافهبنا داشته است که این امر هزینهبر است و باید با یک کارشناسی دقیق این مشکل را برطرف کرد.
معاون عمرانی فرماندار همدان تاکید کرد: قصور از این افزایش بنا هنوز مشخص نیست که به چه کسی برخواهد گشت اما مردم باید تا زمان بررسی آن تحمل کنند.
وی خواستار تشکیل یک تیم کارشناسی شد و بیان داشت: من این پیشنهاد را دادم که یک تیم چهار نفره متشکل از کارشناسان معتمد متقاضیان، پیمانکار، بنیاد مسکن و شهرداری مریانج تشکیل شود تا به صورت دقیق بررسی و ریشهیابی شود.
پروانه ساختمانی بر مبنای نقشه پیمانکار تهیه شده است
شهردار مریانج وجود مشکلات اضافه بنا را از خود پیمانکار دانست و افزود: صدور نقشه پروانه ساختمانی بر اساس نقشههای پیشنهادی خود پیمانکار پروژه تهیه شده است.
محسن معصومعلیزاده ادامه داد: اگر در پروژه اضافهبنایی وجود دارد این متوجه شخص مهندس پروژه است، چراکه بر اساس درخواستهای آنها این متراژ صادر شده است.
وی بیان کرد: متراژ پروژه در نقشههای ارسالی پیمانکار به شهرداری، مشتمل بر ۱۵ هزار و ۸۹۰ متر بوده است و حال چرا فضای کلی پروژه به ۱۷ هزار متر مربع رسیده است را باید خود پیمانکار پاسخگو باشد.
این پروژه هزینه اضافی در بر داشته است
انبوهساز این پروژه از بروز مشکلات فراوان سخن به میان آورد و بیان کرد: از همان روز اول شرایط سختی در کار پیش آمد؛ در راه ضرر و زیان زیادی را متحمل شدیم که شاید تا به اینجای کار قریب به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان باشد.
فرامرز هوشنگی تصریح کرد: تا به امروز حدود ۱۰۲ واحد تکمیل است و الباقی ۷۱ واحد نیازمند تزریق پول به پروژه است.
وی بیان کرد: از آورده اولیه مردم نزدیک ۷۰ میلیون تومان باقی مانده است و مبلغ آزاد نشده وام نیز ۲۰۰ میلیون تومان است که این جوابگوی مخارج نیست.
انبوهساز این پروژه یادآور شد: مخارجی که در قرارداد نیست را هم ما انجام دادیم و هزینههای ادارات و … را از جیب خودمان پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: با این شرایط فعلی کار سخت است و تکمیل و تحویل پروژه مستلزم پرداختی بیشتر از سوی مردم است.
مردم خسته شدند
عضو هیئت امنای مسکن مهر مریانج با اشاره به این پروژه بیان کرد: مبالغ تحمیلی که پیمانکار مدعی آن است همه در قرارداد اولیه گنجانده شده است.
عبدالله امیدی ادامه داد: حتی هزینههای انشعاباتی که پیمانکار منکر آن است نیز در قرارداد بر عهده خود انبوهساز قرار داده شده است.
وی با بیان اینکه مردم دیگر خسته شدهاند زیرا چهار بار به آنها وعده تحویل دادهاند که هر بار این اقدام کنسل شده است، اضافه کرد: مردم بدبین شدهاند و دیگر تا تحویل کامل منازل پولی را پرداخت نخواهند کرد زیرا معتقدند که دو طرف باید به تعهدات خود پایبند باشند.
عضو هیئت امنای مسکن مهر مریانج تاکید کرد: بر اساس قانون باید مردم به غیر از وام، مبلغ ۱۹ میلیون تومان دیگر به پیمانکار در ازای تحویل منازل، پرداخت کنند اما متاسفانه پیمانکار امروز مدعی رقم پرداختی بیشتری از سوی مردم است.