به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مریانج، علی بقایی در جلسهای با هدف گسترش فرهگ جهاد و شهادت، با اشاره به استفاده از مقوله جهاد در مدیریت شهری، اظهار کرد: شهر مریانج با توجه به سوابق و پیشینه انقلاب و جهادی، باید استفاده از نمادهایی از این قبیل را بیشتر در دستور کار خود قرار دهد.
وی ادامه داد: باید به سمتی پیش برویم که نمادهای شهری گویای زوایای پنهان این شهر باشد.
معاون فرهنگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان تصریح کرد: به طور مثال وقتی وارد شهر یزد یا اصفهان میشویم، نمادهای شهری و معماری آن به خوبی منعکسکننده تاریخ و فرهنگ آن شهر است و این طرح نیز باید در مریانج نهادینه شود.
وی خواستار ایجاد زمینهای برای توسعه گردشگری دفاع مقدس در مریانج شد و گفت: خوشبختانه چند سالی است که اردوی راهیان نور مناطق غرب در کشور ایجاد شده و مریانج در مسیر این راه قرار گرفته است.
بقایی ادامه داد: باید به سمتی برویم که حتی برای ساعتی این کاروانها در مریانج توقف کنند تا از این شهر نمونه در دفاع مقدس دیدن کنند.
وی اضافه کرد: نکات جالب و قابل توجهی در این شهر است که به طور مثال باید روی کوچه کوچکی که ۲۴ شهید تقدیم اسلام کرده است کار شود که چگونه هر خانه از این کوچه یک شهید دارد؟!
بقایی تاکید کرد: خوشبختانه مریانج در اربعین ظرفیت خوبی از خود نشان داده است که ایجاد بزرگترین موکب پذیرایی غرب کشور در این شهر باید به خوبی نمایان شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ظرفیتهای متمایز این شهر، پیشینه مذهبی و عاشورایی آن است که باید به خوبی روی آن کار شود.
معاون فرهنگی سپاه انصارالحسین(ع) همدان خاطرنشان کرد: سپاه همدان آماده است تا با همفکری شهرداری مریانج در راستای نمادسازی و واژهسازی برای این ظرفیتها، همکاری خوبی را داشته باشد.
شهردار مریانج نیز در ابتدای این جلسه با اشاره وضعیت شهر مریانج نسبت به جهاد و شهادت، اظهار کرد: شهر مریانج در کشور به عنوان یکی از شهرهای مقاومت شناخته شده است.
محسن معصومعلیزاده ادامه داد: حماسه آفرینیهای فرزندان مریانج در لشگرهای محمد رسولالله(ص) و انصارالحسین(ع) را رزمندگان جبهه و جنگ به خوبی میشناسند.
وی بیان کرد: مریانج در زمان دفاع مقدس با جمعیتی ۶ هزار نفری قریب به یکهزار و ۵۰۰ ایثارگر را روانه جبهههای نبرد حق علیه باطل کرد که از این تعداد ۱۶۳ شهید که ۱۰ نفر از ایشان سرداران بزرگی بودند را تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
شهردار مریانج تصریح کرد: دفاع مقدس در این شهر رنگ و بوی دیگری دارد زیرا مردم باقی مانده در شهر، مریانج را مرکز پشتیبانی و کمکهای مردمی از چندین لشگر، از جمله لشگر نصر اصفهان، محمد رسولالله(ص) تهران، انصارالحسین(ع) همدان و نبی اکرم(ص) کرمانشاه کرده بودند.
وی با بیان اینکه در عصر حاضر اوج دلدادگی مردم مریانج با فرهنگ ایثار و شهادت در ایام اربعین بیشتر نمایانگر است، تاکید کرد: با توجه به قرار گرفتن این شهر در مسیر کربلا، باعث شده که مساجد، حسینیهها و منازل مردم هر شب میزبان زائران حسینی باشد.
*نگارش مجموعه کتابهای علمداران در مریانج/رونمایی از کتاب سوم
علیزاده با بیان اینکه نگاه به این شهر باید ویژه باشد، گفت: میطلبد برای توسعه فرهنگ جهاد و شهادت در بین نسل آینده، گامهای موثری برداشته شود.
وی با اشاره به عملکرد این شهرداری در حوزه جهاد و شهادت، اظهار کرد: در ابتدای کار بر آن شدیم تا یادمان شهدای هر محله را در ابتدای کوچه نصب کنیم تا مردم عادی کوچه و بازار به خوبی این شهدا را درک کرده و به سادگی از آن محله عبور نکنند.
شهردار مریانج ادامه داد: در دومین اقدام بر آن شدیم تا در نمادهای شهری، طرحی نو را پیاده کنیم که خوشبختانه به طرح جامعی رسیدیم که در حال اجراست.
وی اضافه کرد: این طرح از میدان ولایت شروع میشود که در وسط این میدان طراحی تصویری انتزاعی از مقام معظم رهبری و امام خمینی(ره) اجرا شده که از هر طرف یک تصویر قابل مشاهده است و با گردش به دور میدان از هر جهت، تصاویر متمایز قابل مشاهده خواهد بود.
علیزاده یادآور شد: در مسیر این میدان به سمت گلزار شهدا، تعداد ۱۲ المان سنگی در رفوژ وسط بلوار کار شده که تصاویر سرداران این شهر در آن حک شده است.
وی تاکید کرد: در نهایت این بلوار نیز به گلزار شهدا متصل خواهد شد که در طراحی سردر گلزار شهدا، معماری نوینی را ارائه کردهایم که مفهوم ایستادگی و مقاومت را نشان میدهد که این طرح به زودی اجرایی خواهد شد.
شهردار مریانج از کارهای انجام شده در بخش نرمافزاری هم سخن گفت و افزود: در یک سال گذشته با همکاری تعدادی از فعالان فرهنگی شهر بر آن شدیم تا ایثار و فرهنگ این شهر را به رشته تحریر در بیاوریم.
وی ادامه داد: نگارش مجموعه کتابهای علمداران را با نویسندگی یکی از نویسندگان مریانج شروع کردهایم که سومین جلد این کتاب نیز ماه آینده رونمایی خواهد شد.
علیزاده بیان کرد: نگارش این کتابها نسبت به دیگر کتابهای دفاع مقدس، بسیار متفاوت است و خوانندگان آن از هر قشر میتوانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند.
وی اضافه کرد: البته نگارش چندین کتاب دیگر از جمله «دائرهالمعارف شهدای مریانج»، «نقش مریانج در عملیاتهای مهم دفاع مقدس» و «پشتیبانی مریانج از رزمندگان» را دست اقدام داریم.
شهردار مریانج خاطرنشان کرد: ساخت مستند از زندگی سرداران مریانج را نیز شروع کردهایم که در حال حاضر دو مستند را آماده و یکی را نیز از شبکه استانی همدان پخش کردهایم.
زمینه برای توسعه گردشگری دفاع مقدس باید فراهم شود
مسئول بنیاد حفظ آثار سپاه انصارالحسین(ع) همدان نیز با اشاره به برنامهریزی مطلوب برای برنامههای تدوین شده در بخش فرهنگ جهاد و شهادت، اظهار کرد: در استان همدان سالهاست که بیشتر به دنبال برنامههای بلندمدت بودهایم و در کوتاهمدت با مشکل مواجه هستیم.
وحید خادمی با بیان اینکه در بلندمدت کارهای خوبی اتفاق افتاده اما زمان حال را از دست دادهایم، افزود: فرزندان ما شخصیتهای ساخته شده غربی را به خوبی میشناسند؛ اما نمیدانند شهدای شهر خود کیستند.
وی تصریح کرد: برنامههای خوبی در مریانج در دست اجراست، اما باید با برنامههای کوتاهمدت ذهن فرزندانمان را آماده کنیم و در این راه نیز این شهر کارهایی را شروع کرده است.
مسئول بنیاد حفظ آثار سپاه انصارالحسین(ع) همدان بیان کرد: نامگذاری معابر، چاپ کتاب و ساخت مستند از اقدامات خوبی بوده است که شهرداری مریانج انجام داده است.
وی تاکید کرد: به عقیده ما، ساخت انیمیشن برای آشنایی فرزندان امروز با شهدا بسیار تاثیرگذارتر است که شهرداری مریانج باید روی این قضیه نیز تفکر و تمرکز کند.
خادمی خاطرنشان کرد: برای نگارش کتابهای در دست اقدام مریانج، بنیاد حفظ آثار سپاه انصارالحسین(ع) استان آماده هرگونه همکاری و تبادل اطلاعات است.