به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مریانج، دیدن صحنه فردی که از داخل خودروی خود، زبالهاش را در خیابان رها میکند برای بینندگانِ این تصویر، خوشایند نیست.
در کنار این موضوع، گاهی مجبوریم به جای دیدن زیباییهای شهری، تصویری از زبالههای پراکنده با شیرابههای جاری شده از آن را در کوچه پس کوچههای این شهر آنهم در روز روشن و درست جلوی در منزل خودمان ببینیم.
همچنین دیدن فضای سبز و بوستانهای آمیخته شده با بطری آب و نیز پسماند خوراکیهایی که توسط همشهریان صرف شده نیز متاسفانه تصویری از فرهنگ مردمان این شهر را برای مسافران بر جای خواهد گذاشت که البته در شان مردم این دیار نیست.
حال در کنار همه این مباحث تصور کنید پیرمرد رفتگری را که برای جمع آوری یک بطری آب معدنی چگونه با زحمت فراوان خم میشود و تکرار این داستان در هر لحظه، هر روز و هر سال برای او چقدر زجرآور خواهد بود.
واقعیت آن است که بخش مهمی از فعالیتهای خدماتی شهرداری به جای صرف شدن برای سایر امورات سازنده، باید به پاکسازی و نظافت بیموالاتی گروهی از شهروندان در رها کردن زباله در شهر معطوف شودکه هزینههای بسیاری برای شهرداری به همراه دارد.
جدا از هزینههای میلیونی که برای پاکسازی زباله از شهر و رفت و روب آن می شود، ریختن زباله در انهار و معابر در حالی در مریانج که در مسیر پیشرفت و توسعه یافتگی خود قرار دارد، رخ میدهد که این موضوع به لکهای سیاه برای شهرنشینی تبدیل شده است.
ضد فرهنگ ریختن زباله در داخل آبراهها و معابر زمانی جای تاسف دارد که این زبالهها در برخی مناسبتها و ایام خاص چون محرم و عاشورا توسط برخی مردم که خود داعیه دار فرهنگ و تمدن ایران زمین هستند بر زمین ریخته میشود.
کافی است کمی در شهر بچرخیم و با دقت بیشتر به اطراف نگاه کنیم، لیوان یکبار مصرف، کاغذ چیپس و پفک و … در کنار بطریهای آب مصرف شده در بسیاری از روزها میهمان ناخوانده معابر و آبراههای این شهر شده است که با وجود نظافت نوبتهای مختلف رفتگران و کارکنان زحمتکش خدمات شهری اما باز هم این زبالهها به شکل ناخوشایندی در شهر خودنمایی میکند تا جایی که گاهی جای گل و گیاه را همین زباله ها میگیرد.
زشت شدن چهره شهر و هزینههای بسیار تحمیلی برای اصلاح آن یک طرف قضیه است و وقتی موضوع با بارشهای باران و برف عجین می شود، آن وقت داستانهایی چون آبگرفتگی برای شهر ورق میخورد و دردسرهایش بیشتر برای خود مردم زجرآور است.
اکنون و در حالی که شهر در انتظار سرما و بارشهای جوی است، بار دیگر غم آبگرفتگی معابر متصور است که یکی از مهمترین عوامل آن زبالههایی است که توسط خود مردم در شهر رها میشود.
آنچه مسلم است این است که در بحث زباله و نظافت شهر باید کمی رودربایستی را کنار گذاشت چرا که مشکل دقیقا به رفتارهای فردی برمیگردد. بسیاری از مردم به فرهنگ والای خود مفتخرند اما لحظه ریختن زباله کنار ساحل، جوی آب، رودخانه، دریا و حتی در کوچه و خیابان محل زندگی به تنها چیزی که فکر نمیکنند همین فرهنگ است.
سالانه بیش از شش میلیارد ریال هزینه جمعآوری زباله و تنظیف شهر
مدیر خدمات شهری شهرداری مریانج میگوید: روزانه قریب به ۱۵ تن زباله خانگی و کارگاهی در مریانج تولید میشود که برای جمع آوری آن و نتظیف شهر سالانه قریب به ۶ میلیارد ریال هزینه میشود.
قدرت قادری افزود: از این مبلغ هزینه پرسنل و نیروی انسانی و ماشین آلات توسط پیمانکار با حدود بیست نفر نیرو است.
وی ادامه داد: ایدهآل جهانی این است که بتوانیم زبالهها را یک روز در میان جمعآوری کنیم اما در حال حاضر زباله ها از ساعت ٢١ شب تا ۵ صبح از سطح شهر جمع آوری میشوند.
مدیر خدمات شهری شهرداری مریانج به تقسیم بندی زبالهها به دو بخش زبالههای تر و خشک اشاره کرد و گفت: ٧٨ درصد زبالهها تر و ٢٢ درصد آنها خشک است که توسط پیمانکار جمع آوری میشود.
برخی شهروندان ساعات گذاشتن زباله را رعایت نمیکنند
وی درباره پسماندهای عمرانی و ساختمانی نیز گفت: با توجه به تولید روزانه بیش از ۲۰ تن نخاله و ضایعات ساختمانی در شهر، لزوم ساماندهی این پسماندها بیش از گذشته نمایان است.
قادری گفت: یک میلیون مترمربع معبر در مریانج وجود دارد که جمع آوری زباله و رفت و روب آن کار راحتی نیست و به علت همکاری نکردن بعضی از همشهریان در بیرون گذاشتن زباله مجبور هستیم گاهی اوقات یک شیفت خارچ از زمانبدی به جمعآوری زباله اظافه کنیم که این امر موجب صرف هزینه مجدد میشود.
وی ادامه داد: از شهروندان درخواست میکنیم شهرداری را یاری رسانند و ساعت ٢١ زبالهها را بیرون بگذارند تا هزینه جمعآوری زبالهها کاهش و خدمات شهرداری افزایش یابد.
انتهای پیام/